Det ser ljust ut för studenter i Malmö

Fler och fler flyttar till vackra Malmö, från när och fjärran i vårt avlånga land. Många upplever en frihetskänsla där. Kanske beror det på vindarna från kontinentala Europa. Närheten till Danmark och Tyskland. Det legendariska kallbadhuset. Kanske flyttar man till sin käraste. Skälen är många.

Även studentlivet i Malmö har en stark attraktionskraft. Kanske ännu mer nu när Malmö Högskola gått och blivit universitet. Till skillnad från många andra studieorter i Sverige finns det gott om studentlägenheter i Malmö. Hyrorna är dessutom betydligt lägre i Malmö jämfört med exempelvis Stockholm. Jämfört med att studera i en stad som t. ex. Lund får man i Malmö mer av ett normalt stadsliv. Det studentikosa finns i båda städerna men är mer nertonat i Malmö.

Vi som pluggat vet hur svårt det är fokusera på studierna och det andra som hör studentlivet till, när boendet inte är säkrat. Man vill så gärna men man blir så trött av all osäkerhet. Därför är det ett starkt argument, att ha tillgång till bra studentlägenheter i Malmö och det gärna från start. Man vill ju inte att vare sig hälsan eller studiemotivationen blir lidande.

Studenter som får jobb!

Det finns förstås många spännande utbildningar på Malmö Universitet. En av dem är till Systemutvecklare, alltså datorprogrammare. Man kan läsa att den är ordentligt praktiskt förankrad i verkliga arbetsuppgifter som man efter utbildningen kommer möta i arbetslivet. De allra flesta får dessutom jobb efter utbildningen, då IT-kompentens är väldigt eftertraktat.

Tänk dig själv – en prisvärd och fräsch lägenhet, tid och pengar över till annat och en rolig och utmanande utbildning som kommer ge dig jobb när du är klar. Låter som en dröm, inte sant? Det kan bli verklighet snarare än du tror.

Se bara till att inför nästa ansökningsomgång se över dina alternativ ordentligt och undersök vilken utbildning som skulle passa dig bäst. Se dig sedan om efter studentlägenhet så att det är ordnat inför starten. Framtiden väntar på dig. Sätt igång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *