Studera på Santa Barbara City College

Det är fler och fler människor idag som väljer att studera vidare efter gymnasiet. Man kanske väljer att jobba ett par år innan man börjar, eller så startar man sina högre studier direkt efter gymnasiet. När man studerar så har man ofta möjlighet att välja att lägga en av sina terminer utomlands. Det brukar kallas för utbytesstudier och man blir då utbytesstudent. De flesta universitet och högskolor i Sverige har nämligen avtal med skolor utomlands. Det går ju så klart också att välja att gå hela sin utbildning utomlands, vilket kan vara väldigt roligt och lärorikt, men man bör tänka på att man då själv ofta måste stå för sin utbildning sett ur ett ekonomiskt perspektiv.

När jag gick mina utlandsstudier valde jag att spendera en utbytestermin i USA. Jag hade nämligen inte varit där innan och tyckte att det verkade enklast eftersom att allt är på engelska och nästan alla som bor där talar engelska. Det skulle så klart även vara häftigt att åka till till exempel Asien eller Sydamerika på utbytestermin, men jag var lite orolig över att det skulle uppstå språkliga barriärer i det sociala livet. Dessutom är det ju klart att man vill se landet som i stort sett alla filmer kommer ifrån.

Jag valde att studera vid Santa Barbara City College vilket jag varmt kan rekommendera, inte minst eftersom det ligger i Kalifornien där man alltid har bra väder och nära till stranden. Dessutom älskar jag livsstilen i Kalifornien. En annan bra anledning till att välja just Santa Barbara College är att det finns väldigt mycket olika kurser att välja på. Dessutom är det relativt billigt med terminsavgifter som är lägre än på många andra amerikanska högskolor. Campus ligger nära stranden så man kan faktiskt till och med gå och ta sig ett bad mellan lektionerna. Det kan helt enkelt inte bli bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *